Wine in Tubes: elegantie in een buisje

dinsdag, november 19, 2013

Wine in Tubes

Als je de stijlvolle glazen tubes van Wine In Tubes hebt gezien, durf je nooit meer met een flesje wijn in een 1 euro cadeauverpakking aan te komen. Wine in Tubes is een vrij nieuw concept dat zich onderscheidt door exclusieve wijnen op een creatieve manier te bottelen. Voor degenen die vaak zeggen dat looks niet alles zijn, wacht dan maar tot de je het elegante pakketje van Wine in Tubes overhandigd krijgt. Ik haalde uit mijn pakketje een verfijnde, luxe zwarte cadeauverpakking met daarin drie buisjes gevuld met witte, licht roze en rode vloeistof.

En voor hen die dat moment herkennen, dat moment dat je in een restaurant een zorgvuldig opgemaakt, sprankelend bord met daarop het dessert krijgt gepresenteerd en enerzijds eigenlijk je lepel er niet in durft te steken; bang om het stukje kunst op je bord te verstoren. Maar anderzijds je het liefst zonder enige gêne een grote hap wilt nemen en je vingers erbij af wilt likken. De Wine In Tubes hebben mij ook tot dit twistpunt weten te brengen. Bijna te mooi om te openen, maar tegelijktijd onmogelijk om opgesloten in hun buisjes te laten. Ik heb mezelf niet kunnen bedwingen en genoten van de drie glazen gevuld met kwaliteit.

Wine in Tubes


Het eerste buisje wijn, gevuld met witte wijn luistert naar de fraaie naam ‘La Dame Blanche’. Dit is niet zomaar een glaasje Sauvignon blanc. Super fruitig en zo zacht als boter is hoe ik deze graag zou willen omschrijven.

Van wit gaan we verder naar de rode Chateau De L’Engarran. Alleen de naam is al sappig. Tevens super fris, puur en stiekem licht kruidig. En het laatste buisje dat in mijn cadeauverpakking ligt te glinsteren, spreekt mij voornamelijk aan door haar kleur. De glazen rosé die ik ken zijn meestal fluoriserend roze, maar deze rosé heeft iets subtiels. Nadat ik de dop eraf heb gedraaid en voorzichtig een slokje heb geproefd ben ik op slag een rosé liefhebber geworden. Aardbeien en zomerkriebels in één buisje, wat wil je nog meer?

Wine in Tubes


Wil jij ook indruk maken met je kerstcadeau, verjaardagscadeau of relatiegeschenk? Een pakket met 3 heerlijke wijnen, verpakt in een luxe cadeauverpakking is voor 25 euro al te bestellen. Liever zo een authentiek houten wijndoosje? De tubes zijn ook per stuk in zo’n kek kistje verkrijgbaar. Check www.wineintubes.nl

De wijnen in tubes zijn in Nederland nog even wennen, maar wij zijn over. Eén ding is duidelijk, voor dit nieuwe, verrassende concept zien wij het glas halfvol. Maar heel eerlijk gezegd, is het glas hier leeg. Omdat het zo genieten was.

Wine in Tubes
Door Jennifer Martens

You Might Also Like

0 reacties

Like us on Facebook