DIY: Interieur couture!

donderdag, juni 27, 2013


Mode is kunst en kunst is er om gezien te worden. Dus waarom niet thuis je alledaagse mode-accessoires op een bijzondere manier tentoonstellen? In deze DIY leg ik stap voor stap uit hoe je je vlinderdassen op een wel heel unieke wijze deel uit laat maken van je interieur.


Voor de DIY heb je het volgende nodig:
- een diepe fotolijst (o.a. verkrijgbaar bij de HEMA en IKEA)
- spelden
- hobbylijm
- schaar
- vlinderdassen
- (gekleurd) papier


STAP 1: Haal het fotolijstje uit elkaar. Verwijder de kartonnen lijst en bewaar alle onderdelen goed.
STAP 2: Knip een stuk (gekleurd) papier even groot als de kartonnen lijst van het fotolijstje uit. Ik heb gewoon het papier met de afmetingen van de fotolijst gebruikt en deze omgedraaid voor een witte achtergrond.


STAP 3: Leg de kartonnen lijst met de achterkant naar boven en verspreid heel geleidelijk de hobbylijm op de kartonnen lijst. Smeer de lijm wat uit om ervoor te zorgen dat het papier niet gaat bobbelen.
STAP 4: Plak heel voorzicht jouw gekozen achtergrond op de kartonnen lijst en druk deze goed aan.


STAP 5: Pak je vlinderdas. Je kunt ervoor kiezen het bandje van je das af te knippen. Dat is natuurlijk wel zonde van je vlinderdas. Ik gebruik spelden om het bandje netjes achter de das weg te werken.
STAP 6: Als het bandje netjes is weggewerkt leg je de vlinderdas, zoals jij deze wilt hebben, in de fotolijst.
STAP 7: Plaats de kartonnen achterkant terug in de fotolijst en sluit deze goed af. En zie daar: interieur couture.Meerdere lijstjes met vlinderdassen maken een mooier geheel. Op een dressoir kun je het geheel verder aankleden door een pochet of stropdassen op te rollen en in verschillende glazen te stoppen. Maak je mode hoek af met een stapel bladen! Mode is niet alleen om te dragen!

You Might Also Like

0 reacties

Like us on Facebook