Mensome geeft samen met Barber een les in scheren

donderdag, januari 10, 2013


Mensome is de eerste cadeaubox exclusief voor mannen. In deze boxen vind je producten die zich, binnen een maandelijks wisselend thema, kenmerken doordat ze uniek, van hoge kwaliteit en bovenal awesome zijn en dat was zeker waar wat hun eerste box betreft! Samen met Barber werd de novemberbox samengesteld met als thema: de perfecte scheerbeurt!

Om de scheerbeurt te beginnen heeft Barber de Pre Shave Cream van Proraso geselecteerd. Het is een geconcentreerde, dikke crème met havermout en groene thee extracten, perfect om de huid te hydrateren en de haren in de juiste conditite te brengen. Het is aan te raden de pre shave cream direct na het douchen te gebruiken.

Proraso Pre Shave Cream (€8,00)
De volgende stap is de scheercrème op te kloppen met de kwast. Het is belangrijk de kwast eerst goed te laten weken in een schaaltje met heet water, alvorens te beginnen. Neem een klein beetje van de crème op de kwast en klop dit goed op in een schaaltje. Breng de crème aan op je gezicht door circulaire bewegingen te maken. Op deze manier gaan de haartjes rechtop staan en wordt het scheren vergemakkelijkt.

Voor de shaving cream heeft Barber voor Barc Shaving Cream gekozen. De shaving cream maakt baardharen zacht en bevat vitamine E. Deze crème kan als geen ander de huid zo kalm en gezond mogelijk houden tijdens de scheerbeurt.

Barc Cutting Up Shave Cream (€9,95)
De Omega scheerkwast werd gekozen vanwege zijn Italiaanse topkwaliteit van zacht varkenshaar. De kwast zorgt voor de perfecte schuimtextuur en voelt zacht aan op de huid. Bovendien heeft de kwast van Omega een levensduur van 5 tot 10 jaar.

Dan begint het echte werk. Breng het scheermes in gereedheid en scheer de baardharen in hun groeirichting af. Teveel druk is niet nodig: het mesje doet het werk. In de box vinden we hiervoor het scheermes van Yuma. Een lichtgewicht klassiek metalen krabber, geschikt voor alle mesjes met een refill van vijf mesjes van Derby.

Yuma Scheermes (€12,50) en de Derby Blades (€1,50)
Na het scheren is het belangrijk je huid goed te beschermen. Neem daarom na het scheren je huid af met een warme doek en breng een aftershave balsem aan. BAUME.BE Aftershave Balsem is terug te vinden in de box. Het is een professionele kwaliteit aftershave op basis van natuurlijke extracten zoals lavendel, kamille en Jojoba olie. Het voorkomt ontstekingen en hydrateert de huid.

BAUME.BE Aftershave Balm (€29,00)
Mochten er kleine wondjes zijn ontstaan bij het scheren, gebruik dan de aluin lucifers van The Legends of London. Door de lucifers nat te maken en op het wondje te deppen sluiten de poriën af en wordt het bloeden gestelpt. Een waar wondermiddel!

The Legends London Aluin Matchsticks (€1,50)
Ik moet zeggen dat ik aardig verrast ben over de kwaliteit van de box van Mensome. Hoewel ik niet de prijs van de Omega scheerkwast kon achterhalen kwam ik al op een totale waarde van €62,45 en dat voor een investering van €50,00. Het enige nadeel van Mensome is dat het thema je moet aanspreken. Ik haakte al snel weer af met hun december thema: December Men Melt Their Girls with Chocolate. Maar ik ben weer helemaal van de partij met de januari box: January Men take care of Business! Check it out at Mensome.nl.

You Might Also Like

0 reacties

Like us on Facebook