Hästens: De kunst van slapen

donderdag, november 29, 2012


We slapen ongeveer 1/3 van ons leven, maar de meeste slaapkamers zijn niet uitgerust met een kwalitatief goed bed. Toch is het van zeer groot belang dat we goed en gezond slapen, want wie wil er nou niet uitgerust wakker worden en de dag fris en fruitig beginnen? De makers van Hästens bedden staan al sinds 1852 voor ons klaar om gezond slapen mogelijk te maken. Het begon bij een zadelmakerij waarbij paardenhaar werd gebruikt om de zadels mee op te vullen. Aangezien de mensen van adel ook wel eens toe waren aan een goede nachtrust, werden de paardenharen gebruikt om matrassen mee te vullen.

Tijdens een bijeenkomst werd de maker gewezen op twee punten die belangrijk waren als het ging om het uiterlijk van bedden: blauw en ruitjes waren not done. Het hart van de oprichter van Hästens ging ook niet bepaald harder kloppen bij het zien van een blauw geruit bed, maar om de aandacht te trekken en het merk herkenbaar te maken sloeg hij het advies in de wind. Het blauw-wit geruite patroon is tot op de dag van vandaag onlosmakelijk verbonden met het merk Hästens. Maar wie aan Hästens denkt, denkt ook aan kwaliteit en natuurlijke producten.Tijdens de opening van de nieuwe Hästens Sleepstore in Amsterdam werd geheel in stijl verteld over de ontwikkeling en samenstelling van de matrassen. Hoe kan dit nu beter dan wegdromend op een Hästensbed onder het genot van een onbijtje?Wat een matras van Hästens onderscheidt van een bed van de BeddenGigant bij jou om de hoek zijn de duurzame en natuurlijke producten waarmee de matrassen zijn opgebouwd. De vulling van hypoallergeen paardenhaar, katoen en wol en wordt zorgvuldig handmatig laag voor laag aangebracht en over het hele bed verdeeld. Het paardenhaar zorgt ervoor dat het bed goed geventileerd wordt en dat het vocht dat je tijdens het slapen verliest, wordt afgevoerd.

Tijdens het smikkelen van onze croissant werd iedereen langzamerhand verliefd op de heerlijke matrassen en de prachtige verschillende designs. De bakjes koffie werden met enige voorzichtigheid genuttigd nadat men op de hoogte was gesteld van het aantal uur (160!!) handarbeid dat in de blauw witte juweeltjes was gestoken. Ook de prijskaartjes logen er niet om. Maar hierbij moet bedacht worden dat de aankoop van een Hästens bed eenmalig is en voor het leven mee gaat. De sterke massief grenen frames en gepatenteerde veren zijn namelijk krachtig, de natuurlijke materialen van de matrassen zijn duurzaam en krijg je toch het idee dat je niet uitgerust wakker wordt, dan heb je de eerste 25 jaar ook nog eens een garantie!

Voor degenen die niet warm lopen van het blauw witte ruitje, zijn deze heerlijke mandjes ook nog in 11 andere kleuren verkrijgbaar en kan het bed met verscheidene accessoires worden aangekleed. Daarnaast is het door de vier verschillende hardheden waarin de matrassen verkrijgbaar zijn voor iedereen mogelijk de perfecte match met een Hästens bed te vinden. Dus dik, dun, breed, smal, lang of kort...Hästens kan jouw dromen letterlijk in vervulling laten gaan. Want: "we sleep, do you?"

You Might Also Like

0 reacties

Like us on Facebook