Vecht terug tegen de natuur met Kiehl's Lip Balm #1

maandag, november 18, 2013

In Nederland is niets zo veranderlijk als het weer. En dat merken onze lippen ook. Onze lippen zijn namelijk het hele jaar door uiterst gevoelig voor invloeden van buitenaf. Tijdens de zonnige maanden hebben we vaak last van uitgedroogde of verbrande lippen en in de winter juist weer van lippen die schraal en droog aanvoelen.  Het is daarom heel belangrijk de lippen goed te beschermen, ongeacht het seizoen.

Kiehl's is een cosmetica bedrijf dat al sinds 1851 een brede lijn van producten heeft ontwikkeld, waarvan de LIP BALM al 40 jaar lang verlichting brengt bij gesprongen of gebarsten lippen (iets waar ik persoonlijk rond de herfst veel last van heb). De LIP BALM #1 van Kiehl's schijnt wereldwijd een favoriet te zijn onder de Kiehl's klanten. Genoeg reden om het zelf te ervaren.De hoofdingrediënten zijn katoenzaadolie en octinoxaat. Katoenzaadolie is een geelbleke en geurloze olie dat wordt geëxtrageerd uit verschillende variëteiten van koetenbloemen. In de cosmetica wordt het veel gebruikt vanwege haar verzachtende formule. Octinoxaat is een chemisch bestanddeel dat vaak gebruikt wordt in zonbeschermingsproducten. Het is een uitstekend middel dat UVA- en UVB-stralen absorbeert om ervoor te zorgen dat de huid niet verbrand. De Lip Balm #1 heeft daarom ook een SPF4.

GEBRUIK: Breng rijkelijk aan op de lippen.


Laten we beginnen bij het goede. Het product doet uiteindelijk wat het moet doen. Na een dag kon ik de droge velletjes zo van mijn lippen vegen, waren mijn lippen hersteld en voelden ze weer zacht aan. De textuur is lekker fluïde wat het aanbrengen vergemakkelijkt. Alleen kon ik het niet gelijk uit de tube op mijn lippen smeren en moest ik steeds mijn vingers gebruiken om het aan te brengen.
De lippenbalsem voelt niet plakkerig aan, maar geeft wel een instant shine. En hier worden veel mannen niet echt vrolijk van. Ik raad mannen dan ook aan het product 's avonds voor het slapen gaan rijkelijk aan te brengen.

Hoewel de Kiehl's LIP BALM #1 voor velen een top product is, is het niet echt mijn favoriet. Ik ben van menig dat er in zijn prijsklasse (€8,00 voor 15ml) goedkopere varianten zijn die even goed werken en in gebruik en textuur aantrekkelijker zijn voor mannen.

Wat gebruiken jullie eigenlijk om jullie lippen te verzorgen?

You Might Also Like

0 reacties

Like us on Facebook