Allan Vos maakt debuut tijdens Amsterdam Fashion Week

maandag, juli 16, 2012


Kostuumontwerper Allan Vos maakte zondag zijn debuut als fashion designer tijdens Amsterdam Fashion Week. Allan presenteerde daar zijn eerste herenmodelijn, een strakke, stijlvolle collectie met een combinatie van sportswear en dandy.

De collectie van Allan is erg stijlvol en strak te noemen; zwart en wit wordt gecombineerd met ijsblauw en een gele ondertoon. Het overheersende zwart voegen coolness en ruigheid toe aan de collectie, die duidelijk ook een dandy en vrouwelijke kant heeft. Het zachte van de collectie wordt ondersteund door de ijsblauwe, gele en witte onderdelen.“Mijn pronkstuk is eveneens het kleinste item uit de collectie, een klein sportbroekje met pailletten, waar bijna 200 uur werk in zit!” - Allan Vos

Voor zijn eerste collectie heeft Allan gekozen voor natuurlijke stoffen zoals kasjmier, leer, katoen en linnen. Deze zijn elegant gesneden voor het lichaam en de stoffen benadrukken het design. De comfortabele materialen staan in contrast met de fijne borduursels van kralen en pailletten. Hierin is ook Allan’s voorliefde voor kostuums te herkennen, onderdelen van de collectie zijn duidelijk historisch en geven de collectie iets theatraals. De collectie blijft draagbaar door de slank gesneden jassen met volumineuze mouwen en blauwe jeans met kristallen.

Een deel van de collectie zal verkocht worden op de website, www.allanvos.com, en in geselecteerde winkels.

You Might Also Like

0 reacties

Like us on Facebook