Het dragen van kragen

maandag, april 02, 2012


Een overhemd is een vereiste voor alle mannen! Een man zonder een  overhemd is als een vrouw zonder hakken. Het kan gewoon niet. Hoewel het overhemd een populair kledingstuk is en in bijna elke kledingkast te vinden is, werd het moderne overhemd met knoop en knoopsgat pas in 1871 geregistreerd door de firma Brown, Davis & Co.

De populariteit heeft het overhemd voornamelijk te danken aan zijn veelzijdigheid. Perfect voor onder een pak, geschapen voor een colbertje, luchtig op het strand en casual boven een spijkerbroek. Door de veelzijdigheid zijn er ook veel variaties in het ontwerp, met name in de kraag. De vijf meest voorkomende kragen zijn de spread, short, semi-cutaway, penny en de button-down kragen. De keuze van de kraag kan heel bepalend zijn voor je look.  Ook kan een kraag wonderen doen voor de vorm van je gezicht.

SHORT-kraag: momenteel zeer fashionable. De kraag is lekker smal, waardoor het perfect samen gaat met een dunne stropdas. Een short-kraag is een 'must' als je je preppy-look compleet wilt maken. Als je een rond gezicht hebt, is dit een aanrader. Door een short-kraag te dragen lijkt je gezicht minder rond.

SEMI-CUTAWAY-kraag: een overhemd met een semi-cutaway is een ware klassieker, maar vooral veelzijdig. Het hemd kan op alle manieren gedragen worden, open of dicht, met een dikke of dunne stropdas. De semi-cutaway doet wonderen voor een man met een ovaalvormig hoofd.

PENNY-kraag: een kraag uit opa's kast. Voor alle mannen die zich een beetje retro kleden is dit perfect. Geeft je look net wat meer pit door het te combineren met een gebreide stropdas. Mannen met een ovaalvormig hoofd moeten de penny-kraag vermijden. Door de rondingen in de kraag worden de rondingen van je hoofd extra benadrukt. Tenzij je er natuurlijk uit wil zien als een meloen.

BUTTON-DOWN kraag: voor een casual look. Dit hemd wordt nu ook geaccepteerd op de werkvloer, maar kan zelden gecombineerd worden met een stropdas. Als het in de spiegel niet kloppend uitziet, dan klopt het hoogst waarschijnlijk ook niet. Zeer geschikt voor sportieve gelegenheden. Mannen met een puntig hoofd moeten een button-down vermijden.

SPREAD-kraag: is heel open. De punten van de kraag lopen wijd uit van de nek. Hierdoor is het ideaal voor een grote knoop in je das, zoals bijvoorbeeld de Windsor. De kraag is iets te wijd om te combineren met een dunne stropdas. Voor mannen met een smal hoofd is deze kraag trouwens ideaal. Door de openheid van de kraag, oogt je gezicht namelijk breder dan dat het werkelijk is.

You Might Also Like

0 reacties

Like us on Facebook