DIY: Ontzouten van je schoenen

vrijdag, februari 03, 2012Ijskoude, winterse tempraturen. Heerlijk voor als je van plan bent om te gaan schaatsen of als je jezelf strak in een sjaal wilt wikkelen. Maar voor de modebewuste man kan het nogal wat ergernissen met zich mee brengen.

De gladheid wordt tegen gegaan door de wegen royaal te bestrooien met strooizout. Het strooizout kan lelijke vlekken veroorzaken op je strak opgepoetste lakschoenen en lerenlaarzen. Dankzij een winterse overlevingstip uit de GQ is het niet nodig je schoenen bij de schoenmaker achter te laten. Je kan het namelijk ook zelf oplossen door even wat spullen uit je voorraadkast te vissen. Alles wat je namelijk nodig heb is witte azijn, keukenpapier, een kommetje en wat water.
Meng een half kopje witte azijn (125ml) met een kopje water (250ml) in een kommetje. Met een stukje keukenpapier dep je een beetje  van de oplossing op de zoutvlekken. Veeg met ronde bewegingen de vlekken weg. Als je schoenen weer in hun originele staat zijn veeg je ze met een vochtig doekje schoon. Als je schoenen eenmaal zijn opgedroogd kan je ze vervolgens met wat olie of wat poetsmiddel oppoetsen. Tadaa! Je schoenen zijn weer zo goed als nieuw.You Might Also Like

0 reacties

Like us on Facebook