Ondergoed en de vraag der vragen

maandag, januari 16, 2012Het is het eerste kledingstuk dat je aandoet na het douchen: het ondergoed. Hoewel het tegenwoordig de basis is van onze outfits, wil dat niet zeggen dat het altijd zo was. Pas in de jaren dertig ontwikkelden zich de basismodellen die vandaag nog gedragen worden. De voorloper van het huidige ondergoed is uit de tijd van de farao's uit Egypte, maar of zo'n doek nou ook echt als ondgergoed gedragen werd is niet bekend.

Middeleeuwse onderbroeken komen al dichter bij de huidige exemplaren. Nauwsluitende kledingstukken met een praktische, naar achter gelegen opening. Alleen de welgestelden konden zich zo'n luxe kledingstuk veroorloven. Dit duurde tot 1820, toen het ondergoed voor de man echt doorbrak vanwege het feit dat het machinaal gemaakt kon worden.


Tegenwoordig wordt de keuze van een onderbroek gezien als stijl en niet meer het bezitten van ondergoed. Door de grote verscheidenheid in modellen kunnen er maar weinig klassiek genoemd worden. Ook het hemd verliest steeds meer aan betekenis, omdat de moderne man zijn overhemd dagelijks en indien mogelijk meerdere keren per dag verwisselt. Alleen in extreem koude gebieden heeft het hemd nog echt een functie.

De onderbroek staat nu als slip, boxer, hipster, string, met of zonder gulp, tot onze beschikking. De slip heeft als voordeel dat hij meer steun biedt en zelfs onder een erg dunne broek niet opvalt. Een boxershort kan je namelijk wel zien wanneer hij onder een dunne stof gedragen wordt.


Toen de boxershorts in de jaren '80 populair werden lieten de echte fans van de slip zich niet van de wijs brengen. Zij die echter het vrije gevoel van de boxershort prettig vinden, zal de steun van een slip altijd als benauwd ervaren. Maar waar kies je nou uiteindelijk voor: boxers or briefs? De beslissing voor een slip of een boxer wordt vaak op het gevoel genomen. Bij mij hangt het voornamelijk af van wat ik ga doen en hoe warm het is. Koud weer, lekker een slip en bij warm weer laat ik het heerlijk los(ser) hangen met een boxer. Waar kies jij voornamelijk voor?

You Might Also Like

0 reacties

Like us on Facebook