DIY: De Mannelijke Manicure

dinsdag, januari 31, 2012

Het verzorgen van je handen is heel belangrijk. Hoewel je gezicht, haar en lichaam als eerste opvallen tijdens een ontmoeting, geeft de verzorging van je handen een kijkje in je persoonlijkheid. Ben je verzorgd en geordend of is je leven net zo slordig en onverzorgd als je nagels zelf? Je handen worden bijna dagelijks misbruikt. Of je nou studeert, op een kantoor zit te typen of in een garage werkt, zonder je handen worden je dagelijkse activiteiten een stuk lastiger. Dus laten we vanaf nu onze handen de goede verzorging geven die ze verdienen, door een heerlijke manicure in 10 simpele stappen.

STAP 1:  Maak je vingertopjes nat en gebruik een beetje zeep en maak met een nagelborstel goed schoon onder je nagels. Zorg ervoor dat je met de borstel ook goed onder je nagels al het vuil weet te verwijderen.STAP 2: Spoel je handen goed af, om ze vervolgens 1 a 2 minuten in warm water te laten weken. Hierdoor worden je handen en nagels lekker zacht. Droog na het weken je handen goed af.STAP 3: Onder je nagels zit veel vuil en bacteriën. Met het scherpe uiteinde van een vijl verwijder je op een grondige manier al het vuil onder je nagels. Maak met de vijl bewegingen van links naar rechts. Op deze manier zorg je ervoor dat je het vuil niet weer terugduwt.STAP 4: Was je handen nog eens grondig, om te voorkomen dat je de bacteriën verspreid.

STAP 5: Met een nagelknipper kan je nu aan de slag gaan door je nagels te knippen. Door een dun wit randje nog over te laten zien je nagels er goed verzorgd uit.
STAP 6: Om je nagels in een mooie vorm te brengen gebruiken we een nagelvijl. Door je nagels te vijlen haal je ook alle oneffenheden uit je nagels en voelen ze lekker zacht en glad aan. Ook tijdens het vijlen de vijl in één richting bewegen.
STAP 7: Voor een glad en glanzend oppervlak gebruiken we een polijstblok. Weer in één richting bewegen.STAP 8: De nagels zijn nu zo goed als klaar. Nu blijven alleen nog je nagelriemen over. Voor het behandelen van de nagelriemen laten we het eerst zacht worden door het in te smeren met een nagelriemolie. Laat de olie ongeveer 2 minuten intrekken.
STAP 9: Met de grote achterkant van een bokkepoot worden de nagelriemen teruggeduwd. Ze worden geknipt of afgesneden! Daarna gebruik je de scherpe kant van de bokkepoot om de achtergebleven dode huidcellen van de nagel te verwijderen.
STAP 10: Je manicure rond je dan netjes af door je handen goed in te smeren met een moisturizer. Je kan ook je een gedeelte van je armen mee nemen.Simpeler kan het niet! Laten we vanaf nu afspreken dat we onze handen en met name onze nagels er altijd  op en top verzorgd uit laten zien.

You Might Also Like

0 reacties

Like us on Facebook