Wat je moet weten tegen zweten

woensdag, september 21, 2011


Bij het zien van een verse zweetplek in een kledingstuk krullen de lippen omhoog en begint het gefluister. Er rust een taboe op zweten en dat terwijl we er bijna allemaal last van hebben. Je zweet niet doorlopend, maar af en toe een beetje. Zo'n zes of zeven keer per minuut worden er kleine hoeveelheden transpiratievocht afgescheiden en dat kan oplopen tot gemiddeld 750cl vocht per dag. Hoewel het heel natuurlijk is, oogt het niet fris als je een presentatie houdt of op je eerste date bent. Wij hebben drie middeltjes, de Odorex Extra Dry Spray, de THERME anti-perspirant spray en de 1-2DRY okselpads getest die (overmatig) zweten tegen gaan. Zo hoef je je geen zorgen meer te maken over vervelende geurtjes en gênante vlekken in je kleding en weet je gelijk welk product je het beste kan gebruiken om fris voor de dag te komen.


De Extra Dry lijn van Odorex onderdrukt op een verantwoorde manier overmatige transpiratie en voorkomt transpiratiegeur en is verkrijgbaar in vier varianten: Odorex Extra Dry lotion, depper, spray en crème. De Odorex Extra Dry Spray heeft een gebruiksvriendelijke pompverstuiver die gemakkelijk te doseren is. Als enige in de lijn bevat de spray allantoïne, een stofje dat de huid verzacht en verzorgt.

Je brengt de spray ’s avonds voor het slapen gaan onder je oksel aan en je hoeft het maar 2-3 keer per week te gebruiken. Het is niet nodig naast Odorex Extra Dry nog een reguliere deodorant te gebruiken, maar dit kan uiteraard wel als je dat prettig vindt. De adviesprijs is slechts € 5,49.THERME heeft een farmaceutische lijn anti-transpirant producten ontwikkeld die voor elk transpiratie probleem een oplossing biedt. De unieke formule van THERME vijf dagen anti-perspirant behandelspray sluit de zweetporiën niet af en pakt de bacteriën die de transpiratiegeur veroorzaken diepwerkend en langdurig aan. De formule houdt de okselhuid, afhankelijk van het huidtype, tot wel vijf dagen droog en fris!

De spray van THERME breng je voor het slapen aan op een fris en gewassen droge huid. Laten opdrogen, zodat de behandelspray de hele nacht goed kan inwerken. De volgende dagen normaal wassen of douchen. Als de THERME Anti-perspirant behandelspray na 5 dagen uitgewerkt is opnieuw aanbrengen. In extreme gevallen kan een behandeling elke 3 of 4 dagen noodzakelijk zijn. De spray van THERME is verkrijgbaar voor €14,99.1-2DRY okselpads, pads die je simpelweg in de binnenkant van je kleding plakt. Doordat de pads dun, zacht en soepel zijn, kunnen zij je onopgemerkt tegen ongemakkelijke natte plekken onder de oksels beschermen. De pads zijn er in twee verschillende maatvarianten, Medium en Large. Daarnaast zijn ze ook verkrijgbaar in 2 kleuren, off-white voor de lichtere kleding en dark voor donkere kleding. De pads zijn verkrijgbaar voor €3,68

Alle drie de producten beschermen je tegen zweetplekken onder je oksels. Ze doen hun werk dus echt goed! Maar welk product is nou beter?

De Odorex Extra Dry Spray beschermt je meerdere dagen (bij mij drie dagen), maar met de spuit wordt er meer vloeistof vrijgelaten dan nodig is. Zo stroomt de helft van je flesje gewoon langs je lichaam. Zonde van de spray. Voor een betere dosering is de depper van Odorex Extra Dry aan te raden.

De Anti-perspirant Spray van THERME is drie keer zo duur dan de spray van Odorex, maar heeft een betere dosering als je sprayt en gaat hierdoor ook drie keer langer mee. De spray belooft je vijf dagen lang te beschermen en dat doet het ook zeker.

De pads van 1-2DRY zien er misschien raar uit, maar doen zeker hun werk. Enige nadeel is dat het wat tijd kost om aan te brengen. Als je 's ochtends haast heb is er geen tijd rustig je pads aan te brengen en het aanbrengen op een gewone t-shirt is echt een kunst. De 1-2DRY pads zijn een echte aanrader als je je favoriete kleding wilt beschermen. De stoffen die normaal een gele vlek achterlaten worden door de pads opgevangen en besparen je uiteindelijk stomerij kosten. En dat voor een doosje van €3,68.

You Might Also Like

0 reacties

Like us on Facebook