Revolutionair proces van Japan Rags

vrijdag, september 30, 2011


Het vervagen van een denim is een lang en ingewikkeld proces, waarbij ongeveer 100 liter schoon water voor nodig is. 100 liter schoon water, terwijl er jaarlijks bijna 4 miljoen mensen overlijden door gebrek aan water. Uit deze gedachten is er Japan Rags Zero ontstaan: een revolutionair proces waarmee denim wordt vervaagd, zonder ook maar één enkele druppel drinkwater te gebruiken.


Deze nieuwe technologie van vervagen is met recht revolutionair te noemen en is gebaseerd op een natuurlijk proces, waarbij in plaats van water zuurstof wordt gebruikt. Het proces begint met een machine die omgevingslucht opzuigt. Deze lucht wordt vervolgens gefilterd om zo de zuurstof te onttrekken. Door middel van een zuiverend en verrijkend proces wordt de zuurstof omgezet in ozongas. Dit gas wordt in een trommel gepompt, waar de denim het vervagende proces ondergaat. Hierbij wordt denim exact zo verouderd als wanneer het zonlicht textielproducten vervaagt. Met andere woorden: de kleuren van het materiaal worden middels deze techniek opgelicht.


Deze manier van vervagen is een natuurlijk, niet-vervuilend proces dat de energie die vereist is om denim te vervagen aanzienlijk vermindert. Door middel van deze nieuwe methode kan er een persoonlijke, gedragen look worden gecreëerd zonder ook maar een enkele druppel kostbaar drinkwater te gebruiken. Dus niet alleen fashionably verantwoord, maar ook nog eens ethisch!

You Might Also Like

0 reacties

Like us on Facebook