De Pochet

dinsdag, september 27, 2011


Een man met enig gevoel voor stijl straalt vaak veel zelfvertrouwen uit. Een van de kenmerken van een man met stijl is dat hij nooit bang is een pochet te dragen. Een pochet is een lastige accessoire. Het is vaak opvallend en wordt gezien als overdreven, het is moeilijk te combineren en lastig in een goede vorm te vouwen. Wanneer draag je eigenlijk een pochet?

De meeste jasjes en colbertjes zijn voorzien van een borstzakje. Of je nou een blazer of een sportief jasje draagt, het combineert met een spijkerbroek of een chino. Als er een borstzakje is, mag er altijd een pochet bij! Het is dus totaal niet gebonden aan een pak of aan een stropdas. De enige regel die je wel moet handhaven is dat je de kleur van je pochet met de rest van je kleding probeert te combineren.

Maar hoe vouw je nou een pochet? Er zijn een paar manieren om je pochet te dragen. Wij leggen even heel kort de simpelste vouwkunst uit, namelijk de ‘flat’ pocket square. Voor een elegante look is deze de eerste keuze bij bijvoorbeeld een traditionele zwarte smoking.

Leg de pochet neer en maak het vlak met de hand. Strijk hem
niet te glad. De pochet moet een beetje volume houden
.

Vouw de pochet door de helft voor een mooie rechthoek.

Vouw  twee-derde van de rechthoek omhoog voor
een elegante look.


De pochet is nu klaar voor gebruik. Steek de pochet in het borstzakje en zie daar in de spiegel: een strak, elegant pochet bij een zorgvuldig aangeklede man die durft. Nu kan je in ieder geval aan de slag met je pochet, binnenkort komen wij met meer weetjes en iets ingewikkeldere vouwkunsten.

You Might Also Like

0 reacties

Like us on Facebook