Zeg 'dag' tegen een doffe huid

maandag, augustus 22, 2011


Voor een egale en gezonde huid is het belangrijk deze goed te verzorgen. Voortdurend sterven oude huidcellen af. Deze huidcellen worden minstens eens per maand vervangen door een gehele nieuwe laag. Toch zijn er een paar huidcellen die samenklonteren en je gewoon niet los willen laten, met als resultaat: een dof uitziende huid. De vastklevende dode huidcellen kunnen ook je poriën verstoppen, waardoor talg in de poriën ophoopt, wat uiteindelijk voor puistjes kan zorgen. En niemand wil er uitzien als een puber. Om dit te voorkomen kan je ervoor kiezen je huid te scrubben of te exfoliëren.

In de meeste scrubs zitten kleine harde deeltjes, bijvoorbeeld zout of suiker, die door draaiende bewegingen de dode huidcellen van de huid afschuren. Vergelijkbaar met schuurpapier, maar dan milder. Een andere oplossing voor een doffe huid is exfoliëren. In een exfoliant zitten fruitzuren die de dode huidcellen afweken. Dit is een biologisch en natuurlijk proces, waardoor het, evenals scrubben, ongevaarlijk is voor je huid.

Maar waar moet je voor kiezen? Scrubben laat, wat mij betreft, direct het resultaat zien, terwijl een verzorgingsproduct met exfoliant meerdere malen gebruikt moet worden. Exfoliëren kan dagelijks en kan je makkelijk toevoegen aan je groomingroutine, terwijl scrubben 1 á 2 keer per week mag. Uiteindelijk maakt het natuurlijk niet uit wat je kiest, maar moet dit wel een deel uit gaan maken van je verzorgingsroutine. Op naar een stralende huid.

You Might Also Like

0 reacties

Like us on Facebook