Amarula, nu in een nieuw jasje

woensdag, juli 13, 2011


Toen ik klein was keek ik altijd vol verwondering naar de ‘grote mensen’ en de alcohol die zij dronken. Op barbecues werden de maaltijden altijd afgesloten met een kopje koffie en een Amarula on the rocks. Amarula is van oorsprong een Zuid-Afrikaanse likeur en ik als Afrikaan ben natuurlijk reuze trots dat de likeur de laatste jaren wereldwijde bekendheid heeft verworven.

Steeds meer mensen weten deze zachte likeur, gemaakt van de marula vrucht en verrijkt met verse room, te waarderen. Recent onderzoek wijst uit dat Amarula één van de snelst groeiende spirits ter wereld is. Daarnaast heeft het merk de afgelopen jaren meerdere internationale prijzen in de wacht weten te slepen. In 2007 won Amarula zelfs de Trophy voor de beste likeur ter wereld tijdens de ‘International Wine and Spirits Competition’ en in 2010 voor het vijfde achtereenvolgende jaar een gouden medaille ‘Best in Class’. De fles van Amarula is onlangs voorzien van een geheel eigentijds uiterlijk. Hierin komt de Afrikaanse afkomst en het unieke karakter van deze likeur nog beter tot uiting.

Amarula is een heerlijk romige likeur en brengt elk maaltijd tot een feestelijk einde. Een fles van 70 cl kost ongeveer €14,00 en is te verkijgen bij alle slijterijen en 'cash&carries'.

You Might Also Like

0 reacties

Like us on Facebook