Scheermesjes gaan zo langer mee

vrijdag, april 01, 2011

Wegwerp scheermesjes zijn heel handig, maar zijn veel duurder geworden. Ik geef graag geld uit aan mijn verzorging, maar als ik geld kan besparen doe ik dat. Door maar één keer van scheermesje te veranderen, kun je al geld besparen. Maar hoe zorg je er voor dat je mesjes ook daadwerkelijk langer mee gaan?

Je baardhaar is heel stug en daar gaat je scheermesje uiteindelijk aan ten onder. Door een warme handdoek op je gezicht te leggen voor het scheren bied je haar minder weerstand en gaat het scheren gemakkelijker. Om je haar nog zachter te maken is het verstandig een kwalitatief goede scheerschuim te gebruiken. Door scheerschuim met een kwast aan te brengen gebruik je er minder van en gaat je scheerschuim langer mee.

Door je scheermesje vaak te spoelen onder heet water tijdens het scheren houd je het scheermes warm. Hierdoor kunnen de mesjes sneller je haar snijden. Tijdens het spoelen je scheermes ook omdraaien. Zo haal je meer scheerschuim en stoppels tussen de mesjes weg.


Door je scheermesje na het scheren alleen af te spoelen met heet water is niet genoeg. De mesjes zijn dan wel schoon, maar doordat er nog water tussen je mesjes zit kan het de moluculaire samenstelling van de mesjes aantasten. De oxidatie zorgt er uiteindelijk voor dat de mesjes bot worden. Droog dus na het spoelen je scheermesje goed af met een handdoek, na het drogen kan je je mesje nog even spoelen met alcohol. Alcohol steriliseert je scheermes en het verdampt snel.

Deze kleine aanpassingen aan je dagelijkse routine maken je niet gierig, wel verstandig. Zo bespaar je geld en is je scheermesje altijd klaar voor een optimale scheerbeurt.

You Might Also Like

0 reacties

Like us on Facebook