De Perfecte Smoking

woensdag, maart 16, 2011Van een uitnodiging naar een formeel ‘black tie’ evenement krijgen sommige mannen het al Spaans benauwd. Aangezien een smoking niet een alledaags kledingstuk is, is het belangrijk dat je gelijk een goede aanschaft waar je jaren plezier van kan hebben. Maar hoe hoort een goede smoking er uit te zien? Van het dasje tot je sokken, wij leggen het allemaal even uit

Een smoking is klassieke avondkledij en zo moet het ook blijven. Het is daarom belangrijk dat je een smoking aanschaft in plaats van huurt. Je denkt dat het goedkoper is, maar het is eigenlijk een investering. Een smoking is namelijk tijdloos. Het is daarom verstandig voor de klassieke kleuren te kiezen. Donkere kleuren slanken af en geven je een verfijnde uitstraling.

De vlinderdas is natuurlijk essentieel en kan heel je look verpesten. Er zijn genoeg dassen die je kant-en-klaar kunt kopen, maar met een zelf gestrikte das steel je de show. Op internet staan genoeg filmpjes over hoe je de perfecte vlinderdas strikt. Als je voor een modernere look wilt gaan kan je ook altijd kiezen voor een zwarte dunne stropdas.

De borstzak van je smoking mag nooit leeg zijn. Om je klassieke look af te maken kan je kiezen voor een wit zijden pochet, maar je mag natuurlijk hier ook een beetje van jezelf laten zien door een pochet met een patroon of een kleur te kiezen.

Dan kan je kiezen tussen een gilet of een cummerbund. Je mag ze nooit beiden dragen. Een cummerbund is een stoffen riem, origineel ontworpen om theater kaartjes in te bewaren. Ook hier hoef je niet voor zwart te gaan. Met kleur geef je je smoking iets meer karakter.Zwarte en witte overhemden zijn geschikt, maar bij voorkeur wit. Wat voor stijl je ook kiest, zorg altijd dat je shirt netjes gestreken is, vooral je kraag. De kraag van je overhemd mag met vleugels (perfect voor je vlinderdas) of met een normale spread.

Als je broek een beetje los zit kun je die omhoog houden door gebruik te maken van bretels. Nooit een riem! Er horen geen lusjes aan je broek te zitten voor een riem. Je kan de bretels het best afstemmen op de kleur van je overhemd. Hierdoor vallen ze minder op.

Dan hebben we nu alles gehad, behalve je schoenen en sokken. Het is belangrijk dat je schoenen koopt die lekker zitten. Hierdoor kan je een betere houding aannemen, voel je je zelfverzekerder en kun je heel de avond stijlvol door blijven dansen. Het liefst kiezen we voor lakleren schoenen met een ronde of smalle neus.

Vergeet je sokken niet! Zwart zijde kniekousen worden aangeraden. Maar je mag hier ook een beetje van je persoonlijkheid laten zien door voor een beetje kleur te kiezen. Het is alleen belangrijk dat je huid niet zichtbaar is als je eenmaal zit.

Zo heb je in een paar korte stappen een perfecte smoking samengesteld. Je kunt het personaliseren door sieraden aan je outfit toe te voegen. Wees hier wel zorgvuldig in. Het moet er niet uitzien of je net uit een videoclip van Lil' Wayne stapt!You Might Also Like

0 reacties

Like us on Facebook