Wat voor huid heb je?

woensdag, februari 02, 2011


Voor het optimaal verzorgen van je gezicht is het belangrijk om te weten wat voor type huid je hebt. De mannenhuid kan in drie types worden gedeeld: de normale huid, de vette huid en de droge huid. Het is belangrijk om enkele malen per jaar grondig je huid te bestuderen om er zeker van te zijn dat je de juiste producten gebruikt. Je huidtype kan veranderen door factoren als je leeftijd,omgeving of leefwijze.

Om een normale huid in conditie te houden, is het belangrijk dat je twee maal per dag een goede gezichtsreiniger gebruikt en twee á drie maal per week een scrub. Om de huid te hydrateren en een fris uiterlijk te behouden is een luchtige moisturizer nodig.
Een vette huid, is een huid die over het hele gezicht te veel talg produceert. Deze huid glimt meestal en heeft last van grove poriën, met name op het voorhoofd, de neus en de kin. Onzuiverheden, verstopte poriën en meeëters komen bij dit huidtype ook vaak voor. Daarom is het van groot belang deze huid goed te reinigen. Mensen met een vette huid geven vaak de voorkeur aan vetvrije, luchtige moisturizers die de huid wel hydrateren maar het niet vettig maken. Mannen kunnen op elke leeftijd last hebben van een vette huid. Houd een vette huid onder controle door het 's morgens en 's avonds te reinigen met een gezichtsreiniger en gebruik twee of drie maal per week een gezichtsscrub om talg en onzuiverheden uit uw poriën te verwijderen.
Een droge huid kan strak en oncomfortabel aanvoelen, vooral als het koud is of na het douchen. Een droge huid ziet er vaak ook dof uit. Een droge huid verliest gemakkelijk vocht en kan daardoor uitdrogen. Een rijpere droge huid vertoont vaak fijne lijntjes in de oogcontouren, op de wangen en het voorhoofd. Airconditioning en centrale verwarming kunnen het probleem nog verergeren. Een gezichtsscrub die u één of twee maal per week gebruikt, zal de dode huidcellen verwijderen en droge en ruwe plekken verzachten. Vergeet niet om daarna een moisturizer aan te brengen.

You Might Also Like

0 reacties

Like us on Facebook