Misverstanden over scheren

vrijdag, februari 04, 2011

Op het gebied van scheren heersen veel fabeltjes en mythen. Toch zijn er veel mannen die daar heilig in geloven. Een taak voor A Guy's Guide om dat eventjes recht te trekken.

Het maakt niet uit wat ik scheer
Het maakt wel degelijk uit! Het haar op je lichaam en op je hoofd verschillen qua beweeglijkheid en bereikbaarheid. Je lichaam heeft plekjes die moeilijk bereikbaar zijn en bevat meer verschillende haarsoorten dan op je gezicht. Ook is er een verschil in huidtype. De huid van je lichaam is droger dan van je gezicht en het is daarom dus belangrijk dat je een aangepast apparaat gebruikt.
Van scheren krijg ik dikker haar.
Niet waar! Scheren verandert niets aan de structuur van je haar. Wanneer een nieuwe haar groeit is deze tip van de haar puntig. Wordt het haar geknipt, dan krijg je een stompe, bredere punt. Je krijgt hierdoor alleen de indruk dat je haar er dikker uitziet.
Trimmen en scheren neemt veel tijd in beslag.
Met het juiste materiaal is het eenvoudig en snel. Veel scheerapparaten kunnen tegenwoordig trimmen en scheren. Een tijdbesparende uitvinding voor zones met langer haar. Zo kan je het eerst trimmen en indien mogelijk scheren. Het scheren gaat nou eenmaal makkelijker als het haar korter is. Als je alles netjes bijhoud, is er minder haar om te verzorgen.
Door waxen kan ik de haargroei stoppen.
Je kunt de haargroei niet stoppen, wel remmen. Bij het waxen breekt het haar onder de huid net boven het haarzakje af. Daardoor kan het haar gewoon blijven groeien. Het duurt alleen iets langer voordat het terug is.

You Might Also Like

0 reacties

Like us on Facebook