De nieuwe eyecatchers van Tom Ford

woensdag, februari 09, 2011


Tom Ford is een begrip in fashion en beauty. Voor Gucci heeft hij wonderen verricht in 1994 als creative director. Onder zijn creativiteit herleefde het merk en is Gucci wereldwijd een van de grootste modeconcerns.  In 2001 werd hij door VH1/ Vogue Awards benoemd tot beste internationale ontwerper. Met zijn film ‘A Single Man’ wist hij de filmwereld te veroveren en zelfs een Golden Globe binnen te slepen.

Voor het seizoen 2011 introduceert Tom Ford 26 nieuwe brillen als ‘statement pieces’. Deze monturen zijn ontworpen vanuit een luxueus en comfortabel oogpunt.


Ieder montuur is tot stand gekomen vanuit een hoogstaand design oogpunt. Natuurlijk is dit wat duidelijker bij de fashion-forward modellen en iets subtieler verwerkt bij de klassiekere styles. Daarmee is het doel nimmer ‘retro’ te ogen en te allen tijden modern. 

De nieuwe collectie bevat varianten op de bestsellers en combineert op vintage geïnspireerde vormen met hedendaagse silhouetten en kleuren.  Dit seizoen debuteert een op de jaren '60 geïnspireerd optisch montuur, dat tevens te bewonderen is op de neus van Colin Firth’s personage in Tom Ford’s film, ‘A Single Man’.

De herenlijn is twee vernieuwende varianten op de metalen pilotenbril rijker. De William - het ‘James Bond’ frame – is ook in een nieuw jasje gestoken. Twee ware eyecatchers in de herencollectie zijn de James en Harry, die opvallen door hun superlichte frames en de chique zichtbare schroefjes bij het scharnier van de slanke pootjes.
De bestseller Peter is dit seizoen uitgewerkt tot 3 kersverse, maar even oogverblindende varianten: de hoekige Felix, de afgeronde Magnus en de elegante Maximillion. Deze laatste is tevens een unisex model en kan voor de dames zelfs fungeren als optisch montuur.Nu alleen nog maar wachten totdat de zon weer gaat schijnen!

You Might Also Like

0 reacties

Like us on Facebook