De Perfecte Scheerbeurt

maandag, februari 07, 2011


Wat verzorging van hun huid betreft, is scheren vaak de grootste uitdaging die mannen tegenkomen in de ochtend.Een man besteedt ongeveer zes maanden van zijn leven aan het scheren van zijn baard. Hij brengt dan ook vele uren voor de spiegel door. Richard Sawyer heeft tijdens zijn carrière veel tips en trucs verzameld, die, wanneer ze in combinatie met de geschikte Lab Series producten toegepast worden, een comfortabele, gemakkelijke en pijnloze scheerbeurt mogelijk maken. Minder ingegroeide haartjes, minder rode vlekjes en een zijdezachte huid. Welk man wil dat nou niet?

Scheren bestaat uit 3 fases: het begin, het midden en het einde. Bij Lab Series noemen zij die 3 stappen:
REINIGEN, SCHEREN en HYDRATEREN. Ga als volgt te werk:

REINIGEN: Het ideale moment voor een scheerbeurt is na de douche. Het is essentieel dat je je gezicht grondig wast voordat je je scheert. Gebruik een gezichtsreiniger die geschikt is voor je huidtype [welk huidtype heb ik?] en reinig je gezicht grondig zodat alle onzuiverheden en overtollig talg weggewassen zijn. Pas dan ben je klaar voor de scheerbeurt.
Multi-Action Face Wash
Ik gebruik de Multi-Action Face Wash van LabSeries. Het bevat reinigende korreltjes die dode huidcellen verwijderen waardoor de huid er frisser uitziet.

SCHEREN: Breng vervolgens de Maximum Comfort Shave Gel of de Maximum Comfort Shave Cream met draaiende bewegingen aan op het hele stuk dat je wilt scheren.


Maximum Comfort Shave Cream
Maximum Comfort Shave Gel

TIP: Scheer altijd in de richting van de stoppelbaard mee om ingegroeide baardhaartjes te voorkomen. Scheer de nek en de kin als laatste, omdat deze haartjes het langst nodig hebben om zachter te worden.
Scheer in korte, gelijkmatige bewegingen. Spoel je scheermesje tijdens het scheren regelmatig onder stromend warm water. Vervang het mesje tijdig, minstens één keer per week of zelfs vaker als je een zware baardgroei hebt.

Als je je liever electrisch scheert, breng dan voor het scheren en na het wassen Electric Shave Solution aan op een vochtig gezicht. Laat het scheerapparaat over je gezicht glijden en de scheermesjes het werk doen. Als je klaar bent, spoel je je gezicht af met koud water en dep het zachtjes droog met een handdoek.3-in-1 Post Shave
Rond de scheerbeurt af met een after-shaveformule, zoals de 3-in-1 Post-Shave of de Razor Burn Relief Ultra naar gelang de behoefte van jouw huid. Met de 3-in-1 Post Shave bestrijd je de scheerbultjes en ingegroeide haren. Na verloop van tijd maakt deze formule het baardhaar zachter en gaat scheren sneller. Kies voor Razor Burn Relief als jouw huid snel geïrriteerd is of rood wordt.

HYDATEREN: De laatste en belangrijkste stap van de scheerbeurt is het hydrateren van de huid. Gebruik 's morgens en 's avonds een aangepaste moisturizer en je huid zal er fris, gezond en goed verzorgd uitzien.


Dit is hoe Richard Sawyer de beste manier van scheren met de high-performance producten van LabSeries uitlegt aan de man die elke ochtend de strijd aangaat met zijn scheermes. Als je eenmaal de drie stappen onder de knie hebt, dan bent en blijf je baas over je baard en scheermesje.

You Might Also Like

0 reacties

Like us on Facebook