Het dragen van kragen

donderdag, december 16, 2010


Een overhemd is een vereiste voor alle mannen! Eerder heb ik al gezegd: ‘Een man zonder een [wit] hemd, is als een vrouw zonder hakken. Het kan gewoon niet’. Het overhemd is al erg lang een zeer populair kledingstuk. Voornamelijk omdat het bij iedere denkbare gelegenheid gedragen kan worden. Of het nou onder een pak is, of gewoon lekker naar het strand. Omdat er zoveel verschillende draag- gelegenheden zijn, zijn er ook veel variaties in het ontwerp, met name in de kraag. De vijf meest voorkomende zijn de spread, short, semi-cutaway, penny en de button-down kragen.


De kraag kan heel bepalend zijn voor je look. Het is belangrijk dat je je kraag afstemt op de opbouw van je gezicht. SHORT-kraag: momenteel zeer fashionable. De kraag is lekker smal waardoor het perfect samen gaat met een dunne stropdas. Een short-kraag is een 'must' als je je preppy-look compleet wilt maken. Als je een rond gezicht hebt, is dit een aanrader. Door een short-kraag te dragen lijkt je gezicht minder rond.
    SEMI-CUTAWAY-kraag:  een overhemd met een semi-cutaway is een ware klassieker, maar vooral veelzijdig. Het hemd kan op alle manieren gedragen worden, open of dicht, met een dikke of dunne stropdas. De semi-cutaway doet wonderen voor een man met een ovaalvormig hoofd.
  

     PENNY-kraag: een kraag uit opa's kast. Voor alle mannen die zich een beetje retro kleden, is dit perfect. Geeft je look net wat meer pit door het te combineren met een gebreide stropdas. Mannen met een ovaalvormig hoofd moeten de penny-kraag vermijden. Door de rondingen in de kraag worden de rondingen van je hoofd extra benadrukt. Tenzij je er natuurlijk uit wil zien als een meloen. 


    BUTTON-DOWN kraag: voor een casual look. Dit hemd wordt nu ook accepteerd op de werkvloer, maar kan zelden gecombineerd worden met een stropdas. Als het in de spiegel niet kloppend uitziet, dan klopt het hoogst waarschijnlijk ook niet. Zeer geschikt voor sportieve gelegenheden. Mannen met een puntig hoofd moeten een button-down vermijden. 
     SPREAD-kraag: is heel open. De punten van de kraag lopen wijd uit van de nek. Hierdoor is het ideaal voor een grote knoop in je das, zoals bijvoorbeeld de Windsor. De kraag is iets te wijd om te combineren met een dunne stropdas.  Voor mannen met een smal hoofd is deze kraag trouwens ideaal. Door de openheid van de kraag, oogt je gezicht namelijk breder dan dat het werkelijk is.

You Might Also Like

0 reacties

Like us on Facebook